Family retailer Charles Clinkard opens new head office

Tees Business Digital Media Pack

Clinkard Head Office

Celebrations are in order as regional family retailer Charles Clinkard officially opens its new £3 million head office and warehouse at Cannon Park, Middlesbrough.

Retired visual display manager Bryan Wilkinson and 14-year-old Lottie Clinkard, the fourth generation of the family, officially opened the new building. Bryan, who worked for the retailer for 30 years.

They’ve named the previous head office Eveline House at Preston Farm. This latest honour recognises Bryan’s long service with the company.

Key suppliers and business partners joined together to toast the new facility and enjoyed guided tours of the expansive new office and warehousing space.

With enough space to store up to 250,000 pairs of high quality shoes, the warehouse, next to the Royal Mail Sorting Office at Cannon Park, is providing the company with the extra capacity needed to meet its increasing online sales.

Managing director Charles Clinkard is confident it’s the start of more great things to come for one of the North East’s longest established family-owned companies.

Charles said: “We’re delighted to officially open our new head office and warehouse. It’s an excellent dedicated facility and one which will enable us to continue to grow the business and our product offering.

Clinkard HO opening 2016

“We’ve invested in extra warehouse capacity which means we’ll be in the ideal place to satisfy the demand for our products, providing a wide range of choice to our discerning customers.”

The official opening of the new head office is the latest step in the company’s 92 year history. It was Charles’ grandparents who started the business in 1924.

The family-owned footwear retailer now has 33 stores across the country and employs over 552 people nationwide.

The Charles Clinkard management team has worked with Dennis McLuckie – the construction project manager – at every stage of the build of the new facility.

Dennis and his 40-strong team of local workers built the new head office and warehouse using the steel framework of the original building – a former homewares store.

More than 30,000 bricks were used, along with additional steel framework, to support a 1,300 sqm suspended concrete deck which is home to a suite of offices.

The new building boasts solar panels and solar controlled anti-glare glass, resulting in it being hugely energy efficient.

 

Be the first to comment

Leave a Reply